工程力学MCQ客观问题和答案第1部分

工程力学MCQ客观问题和答案第1部分

工程力学多项选择题/目标机械问题和答案

工程力学MCQ:第1部分|第2部分|第3部分|第4部分


1. S.I中的武力单位。单位是
(a)千克
(b) newton
(c)瓦特
(d)达因
(e)焦耳。
ANS:B 2. S.I.单位的工作单位或能源单位是
(a)牛顿
(b) pascal
(c) kilogram meter
(d)瓦特
(e)焦耳。
ANS:E. 3. S.I的权力单位。单位是
(a)牛顿meter
(b)瓦特
(c) joule
(d) kilogram meter/sec.
帕斯卡(e) /秒。
ANS:B

4.当他们的行动线相遇时,部队被称为并发
(a)一个点
(b) two points
(c) plane
(d) perpendicular planes
(e)不同的平面。
ANS:A

5. Forces are called coplanar when all of them acting on body lie in
(a)一个点
(b)一架飞机
(c) different planes
(d) perpendicular planes
(e) different points.
ANS:B

6.可以在身体上行动的力量
(a) introduce internal stresses
(b) balance the other forces acting on it
(c) retard its motion
(d)改变其动作
(e)以上所有。
ANS:E.

7. Which is the correct statement about law of polygon of forces ?
(a)如果任何在某个点行为的力量可以由两侧表示
按顺序拍摄的多边形,然后力量处于平衡状态
(b)如果在多边形的侧面上的任何作用的任何作用的力可以在方向和幅度上表示,则力是平衡的
(c) if a polygon representing forces acting at a point is closed then forces are in equilibrium
(d)如果在点的多边形的两侧的作用的任何作用的力可以在顺序上以方向和幅度表示,则力是平衡的
(e) none of the above.
答:D.

8. Effect of a force on a body depends upon
(a) magnitude
(b) direction
(c) position or line of action
(d)以上所有
(e) none of the above.
答:D.

Force Definition
Force Definition

9.如果一些力量同时行动a particle, it is possible
(a) not a replace them by a single force
(b) to replace them by a single force
(c)通过C.G通过单一力替换它们。
(d) to replace them by a couple
(e) to replace them by a couple and a force.
ANS:B

11. A force is completely defined when we specify
(a) magnitude
(b) direction
(c)申请点
(d)以上所有
(e) none of the above.
答:D.

12. If two equal forces of magnitude P act at an angle 9°, their resultant will be
(a) P/2 cos 9/2
(b) IP sin 9/2
(c) 2P tan 9/2
(d) IP cos 9/2
(e)psin 9/2。
答:D.

在给定方向上的多个力的分离部分的代数和等于它们在相同方向上的结果的分辨部分。这是根据的原则
(a)力量
(b)部队的独立性
(c) dependence of forces
(d)武力平衡
(e)决议部队。
ANS:E.

14. The resolved part of the resultant of two forces inclined at an angle 9 in a given direction is equal to
(a)给定方向的断裂部分的代数总和
(b)在给定方向的力量的分离部分的总和
(c) the difference of the forces multiplied by the cosine of 9
(d)力量的总和乘以9的正弦
(e) the sum of the forces multiplied by the tangent of 9.
ANS:A

15.以下哪项没有相同的尺寸?
(a)势头和冲动
(b)扭矩和能量
(c) Torque and work
(d) Kinetic energy and potential energy
(e)力量和角动量的时刻。
ANS:E.

16. Which of the following is not the unit of distance ?
(a) angstrom
(b)点亮
(c)微米
(d) millimetre
(e) milestone.
ANS:E.

17. Which of the following is not the unit of power ?
(a)kw(千瓦)
(b) hp (horse power)
(c)kcal / sec
(d)kg m / sec
(e) kcal/kg sec.
ANS:E.

18. Which of the following is not the unit of work, energy and heat ?
(a)kcal
(b) kg m
(c)KWHR
(d) hp
(e)HP HR。
答:D.

19.以下哪项不是压力单位?
(a)kg / cm
(b) ata
(c)氛围
(d) mm of wcl
(e) newton.
ANS:E.

20.身体的重量是由于
(a) centripetal force of earth
(b)地球施加的引力拉动
(c)身体在大气中经历的力量
(d)粒子经历的吸引力
(e) gravitational force of attraction towards the center of the earth.
ANS:E.

21. The forces, which meet at one point, but their lines of action do not lie in a plane, are called
(a)共面不同时的力
(b) non-coplanar concurrent forces
(c) non-coplanar non-concurrent forces
(d) intersecting forces
(e) none of the above.
ANS:B

22.当试图将钥匙转换为锁时,遵循以下方式
(a)共面的力量
(b)非共甘蓝的力量
(聪明的
(d)瞬间
(e) couple.
ANS:E.

23.以下哪项不是标量数量
(a) time
(b)质量
(c) volume
(d) density
(e) acceleration.
ANS:E.

24.根据力量的透明度原则,身体上的力量是
(a)当它在身体重心的时最大
(b) different at different points in its line of action
(c) the same at every point in its line of action
(d)最低C.G.行为时的身体
(e) none of the above.
ANS:C

25.以下哪项是向量数量
(a)能量
(b)质量
(c) momentum
(d) angle
(e) speed.
ANS:C

26. The magnitude of two forces, which when acting at right angle produce resultant force of VlOkg and when acting at 60° produce resultant of Vl3 kg. These forces are
(a) 2 and V6
(b)3和1 kg
(c)v5和v5
(d) 2 and 5
(e) none of the above.
ANS:C

27. A number of forces acting at a point will be in equilibrium if
(a) their total sum is zero
(b) two resolved parts in two directions at right angles are equal
(c)任何两个每个定个方向的分辨部件的总和均为零
(d) all of them are inclined equally
(e) none of the above.
ANS:C

28. Two non-collinear parallel equal forces acting in opposite direction
(a) balance each other
(b)构成一会儿
(c)构成一对夫妇
(d) constitute a moment of couple
(e) constitute a resultant couple.
ANS:C

29.根据时刻的原则
(a)如果共面的系统处于平衡状态,则它们的代数总和为零
(b) if a system of coplanar forces is in equilibrium, then the algebraic sum of their moments about any point in their plane is zero
(c)任何两种力矩的时刻的代数总和在任何一点等于TheIwesultant的时刻
(d) positive and negative couples can be balanced
(e) none of the above.
ANS:B

30. Which of the following is not a vector quantity
(a) weight
(b)速度
(c) acceleration
(d) force
(e)瞬间。
ANS:A


More Resources /articles
机械MCQ目标问答
材料实力 - 笔记,文章,面试阙。&ans.
Technical Mechanical Interview Question and Answers
伟德1946客户端下载

Sachin Thorat

Sachin是一家知名工程学院机械工程的B-Tech毕业生。伟德登录网页目前,他正作为设计师在钣金行业工作。此外,他还对产品设计,动画和项目设计感兴趣。他还喜欢写与机械工程领域相关的文章,并试图通过他的创新项目理念,设计,模型和视频来激励其他机械伟德登录网页工程学生。

发表评论

您的电子邮件地址不会被公开。Required fields are marked*

本网站使用AkisMet减少垃圾邮件。了解如何处理评论数据.

Recent Posts

Baidu